2012. március 7., szerda

A nemzet aranya: Titkok könyve


Nem sikerül tartani a színvonalat. Ez a második rész pont annyival rosszabb az elsőnél, mint amennyivel egy második rész rosszabb szokott lenni az elsőnél... sajnos.





Objektíven: Benjamin Franklin Gates (Cage) ezúttal a tragikus sorsú elnök, Abraham Lincoln halála körüli rejtély nyomába ered, amihez meg kell találnia az elnök gyilkosának naplójából hiányzó részeket.

Szubjektíven: Én anno azért szerettem a Reszkessetek, betörők! második részét, mert bár ugyanarra a vázra és történetre ráhúztak még egy filmet, de nem felejtettek el újítani kreativitás és ötletesség tekintetében. Frissesség szempontjából nyomába sem érhetett az első résznek, de szellemes volt, helyenként azzal a bájjal, ami miatt megszerettük a sorozatot (legalábbis az elejét). Pont ilyen dolgokból nem tanultak A nemzet aranya alkotói. Szórakoztató látványmozi helyett érkezik egy helyenként érdektelen, egyáltalán nem vicces, erőltetett cselekményű epizód. Helyenként még így is meglepően lendületes, és természetesen technikailag megint ott van a szeren. Kár is a szócséplésért, öröm lehet egy ilyen film díszlettervezőjének, vágójának, operatőrének lenni. Az aláfestő zene is hozza a szintet. Így aztán egyszer bőven megnézhető mozival van dolgunk. A gyártási költségvetés most ugyan nem olyan szembetűnően látszik a képkockákon, de ez valószínűleg a sztárok magasabb bérezése miatt van... Három darab Oscar-díjas színészt szedtek össze, plusz még négy világhírességet. Biztosra akartak menni. Csak kár, hogy megfelelően erőskezű direktori munka, ötletek és kreatív megoldások nélkül ez nehezen megy. Oké/elmegy - kategória.

Kiknek ajánlom?
Akiknek csak kicsit is tetszett az első rész, azok úgyis meg fogják nézni. Nézhető kalandmozi. De ha lesz harmadik rész, jobban kell sikerülnie!

Értékelésem: 50%

4 megjegyzés:

  1. Bággó, múltkor megnéztük a War Horse című filmet, érdekelne, hogy milyen elemzést adnál róla - végre egy olyan aktuális film lenne, ahol egyetértően tudnék bólogatni vagy pedig csodálkozva húznám össze a szemöldököm...

    VálaszTörlés
  2. Hali! Igen, már Magyarországon is bemutatták február 9-én Hadak útján címmel. Még nem láttam, de érdekel. Ha tudok rá időt szakítani, mindenképpen írok róla! Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Én eddig csak azt hallottam róla, hogy gyötrelmesen szirupos... Not my style.

    VálaszTörlés

OSCAR 2023 - A nyertesek listája

Legjobb film Nyugaton a helyzet változatlan Elvis Avatar: A víz útja Minden, mindenhol, mindenkor A Fabelman család Tár A sziget szellemei T...