2012. április 12., csütörtök

Thor


A Shakespeare rendező sikerre viszi a kalapácsos szuperhőst.








Objektíven: Thor nagyszabású kalandja kitágítja a Marvel univerzumot a jelenkori Földtől Asgard misztikus birodalmáig. A történet középpontjában a hatalmas Thor áll, az erős, de gőgös harcos, akinek vakmerő tettei miatt újra fellángol egy ősi háború. Ezért Thort száműzik a Földre, ahol az emberek között kell élnie. Amikor világának legveszélyesebb gonosztevője a legsötétebb erőket küldi a Föld ellen, Thor megtudja, mit jelent igazi hősnek lenni.

Szubjektíven: Kezd összeállni a banda. Kalapácsos barátunk Asgard birodalmából érkezik a Földre. Persze nem önszántából. Megismerve az itteni világot - érthető módon - kötődése alakul ki. Összegezve a látottakat, nagyon nehezen vehető komolyan Thor története, de rendkívül szórakoztatóra sikerült. Ebben elévülhetetlen érdemei vannak Kenneth Branagh rendezőnek, aki fantáziával és kreativitással állt hozzá a feladathoz, remek színészeket mozgatott értő módon. Igaz, hogy a némileg vérszegény szerelmi szállal ő sem nagyon tudott mit kezdeni, de a többi elem a helyén van. A mondavilág változtatásaihoz nem tudok hozzászólni, engem nem zavart, ahogy "politikailag korrektté" tették a filmet. Thor testvére Loki már itt is a legjobb Marvel-főgonosz, a fondorlatos családi ügyekhez pedig jól jött Branagh királydrámás múltja. Számtalan ponton bele lehet kötni, de nincs rá jobb kifejezés, piszkosul szórakoztató mozi ez. A karakterek fejlődéseire most ugyan nem jutott hangsúly, de legalább semmi izzadságszag nem érezhető ezen a téren, ami nagy szó egy képregényfilmnél. Megfelelt. Leülhet.

Kiknek ajánlom?
Szórakoztató, agykikapcsolós kalandfilmre vágyóknak.

Értékelésem: 70%


5 megjegyzés:

  1. Ha a Vasember csak 75%, akkor ez hogy lehet 70%??? Megnéztük Bazsival, de úgy tűnik, nem egyezik az ízlésünk, én messze nem adnék rá ennyit, bár persze helyenként tényleg szórakoztató volt, főleg amikor megérkezik a Földre.

    VálaszTörlés
  2. Akármekkora baromság, bevallom én nagyon jól elvoltam rajta. Majdnem olyan jól, mint a Vasemberen. Lehet, hogyha azt újranézném 4 év után, akkor feljebb kúszna, de most ez a helyzet. Szerintem jó film. :)

    VálaszTörlés
  3. A klasszik középszer tipikus esete. Csak a második felét láttam, de egyáltalán nem kaptam kedvet az elsőhöz. Loki szerintem pedig ripacs.

    VálaszTörlés
  4. Meg tudom érteni motivációit, mint elnyomott öcsike. :) Magát a filmet a zene, a rendezés emeli a középszeren túlra. Kenneth Branagh szerintem nagyszerű munkát végzett. Közepes forgatókönyvből így kell szórakoztató filmet csinálni.

    VálaszTörlés

OSCAR 2023 - A nyertesek listája

Legjobb film Nyugaton a helyzet változatlan Elvis Avatar: A víz útja Minden, mindenhol, mindenkor A Fabelman család Tár A sziget szellemei T...