2014. január 18., szombat

R.I.P.D. - Szellemzsaruk




R.I.P. - ennyi bőven elég lett volna ennek a filmnek.







ObjektívenRoy és Nick két élőhalott zsaru, akiket a túlvilági Nyugodj Békében Osztag, azaz a R.I.P.D. küldött, hogy megvédjék világunkat azon pusztító lények egyre szaporodó hadától, akik nem hajlandók békében távozni az árnyékvilágba.

Szubjektíven: Az R.I.P.D. is csak azt a sokak által hangoztatott tényt kívánta aláhúzni, miszerint az idei nyár filmes termése tragikus volt. Különösen fájó a helyzet, ha ennyire drága produkcióról van szó, mint esetünkben. Sokmillió dollár ment el trükkökre, hogy aztán másodvonalbeli vizuális effekteket kelljen néznünk. Irdatlan pénz ment el sztárokra, akik megírt karakterek híján kolbászolnak a vásznon. Tulajdonképpen bármelyikük behelyettesíthető lenne egy beszélő hamutartóval vagy bevásárlókocsival. Ha már akcióvígjáték, akkor több ötletet, humort, szellemességet várnánk. Nem ezt a fantáziátlan katyvaszt, ami a szemünk előtt kibontakozik. Főleg Robert Schwentkét sajnálom, aki a RED második részét dobta emiatt a förtelmes celluloid-hulladék miatt. Mindenki, hangsúlyozom, mindenki jobban járt volna, ha ez az alkotás soha nem készül el. Nem meglepő módon a közönség is távol maradt. 130 milliós büdzsére jön egy 33 milkás amerikai bevétel? Szerencse, hogy a nemzetközi piacok feltornázták 80 millára, így "csak" egy ötvenest buktak. Bele sem merek gondolni, hogy ez a közel 15 milliárd forintnak megfelelő bukás mégsem ingatja meg az ottani piacot. Valami nagy baj van a világgal.

Kiknek ajánlom?
Senkinek.

Értékelésem: 15%


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OSCAR 2023 - A nyertesek listája

Legjobb film Nyugaton a helyzet változatlan Elvis Avatar: A víz útja Minden, mindenhol, mindenkor A Fabelman család Tár A sziget szellemei T...