2010. december 10., péntek

Mert a Földön nem él ilyen...

Kedves Utazók!
Mielőtt továbblépünk (hajózunk) engedtessék meg egy korábbi adósság törlesztése. Ezt szeretném még Karácsony előtt letudni, hogy ne húzzuk a horrortémát az ünnepekig. Egész pontosan az Alien tetra-kvadro(?)lógiáról van szó, mely megkerülhetetlen darabjává vált a modern űrlényes moziknak, behozta a kemény akcióhősnő figuráját a köztudatba, és jópár remek filmmel ajándékozott meg minket. Több rendező is bizonyíthatta rátermettségét, Sigourney Weaver karaktere (Ripley) pedig ikonná vált a filmtörténelemben: a világűrben szolgálatot teljesítő Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó ismeretlen eredetű pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. A pokol pedig hamarosan elszabadul... Jöjjön egy kis adrenalinbomba a nyugalmasabb filmek előtt. Érkezik a nyolcadik utas, a bolygó, a végső megoldás és a feltámadás! Stílszerűen: mellbevágó élmény vár ránk.

Szeretettel hívom fel a figyelmet, hogy várom a különböző írásokat a témával kapcsolatban. Egyet nemsokára közzé is fogok tenni. Hajrá, buzdítok minden vállalkozó szelleműt a hozzászólásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OSCAR 2023 - A nyertesek listája

Legjobb film Nyugaton a helyzet változatlan Elvis Avatar: A víz útja Minden, mindenhol, mindenkor A Fabelman család Tár A sziget szellemei T...