2015. január 6., kedd

Best of 2014 - zenék

Nem sok új kedvencet gyűjtöttem tavaly, inkább régebbi zenéket hallgattam újra és újra. Persze itt sem hiányozhat az az öt szerzemény, melyeknél a leggyakrabban nyomtam a lejátszás nevű gombra.

Chim Chim Cher-ee (East Wind) - zeneszerző: Thomas Newman és a Sherman fivérek
Egyszerűségében nagyszerűsége. A Sherman fivérek eredetijére Thomas Newman alapozott egy egész filmzenei albumot, ami sokadik Oscar-jelöléséhez juttatta a kiváló zeneszerzőt. 

Ironfoot - zeneszerző: Howard Shore
Bíztam benne, hogy ebben az évben sem marad le A hobbit és valamelyik listámon üdvözölhetem. Ha Peter Jackson nem is, de Howard Shore cseppet legalább összeszedte magát az utolsó epizódra, ismét emlékezetes dallamok vannak benne.

Day One Dark - zeneszerző: Hans Zimmer
Hiányozhat Hans Zimmer év végi listáról? Úgy tűnik, megint nem. Napjaink egyik leginkább foglalkoztatott zeneszerzője még mindig kiapadhatatlan, ha az ütős szerzeményekről és ötletekről van szó. Lehet ezt még fokozni? Most épp orgonával teszi. Legnagyobb örömünkre.

Wanderers - zeneszerző: Cristian Sandquist
A rövidfilm témájához tökéletesen passzoló, hangulatát megalapozó zene. Cristian Sandquist munkásságára a továbbiakban is érdemes lesz odafigyelni. 

A tenger dala (bármelyik track) - zeneszerző: Bruno Coulais
Felesleges minden szó, ez az év több szempontból is A tenger daláé. Bruno Coulais és az ír Kíla zenekar együttműködéséből igazán remek kis muzsika kerekedett. Érdemes megvárni, amíg normálisabb, hallgatható verzióban is felkerül az internetre és akkor rongyosra hallgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

OSCAR 2023 - A nyertesek listája

Legjobb film Nyugaton a helyzet változatlan Elvis Avatar: A víz útja Minden, mindenhol, mindenkor A Fabelman család Tár A sziget szellemei T...