2015. január 2., péntek

Best of 2014 - dalok

A szokásos filmes összefoglalót most a dalokkal kezdem.
Sorrend nélkül, tavaly ez az öt volt a kedvencem.

Hikoukigumo (Vapor trails) - Szél támad
Yumi Matsutoya dala olyan, mint Hayao Miyazaki életműzáró filmje. Keserédes boldogság, öröm és szomorúság kevercse. Nem tudom nem elszoruló torokkal hallgatni, mert egy csodálatos alkotó elköszön tőlünk, ugyanakkor boldog vagyok legendás, más művészhez nem hasonlítható pályafutásától. "Felkél a szél! Meg kell próbálni élni!" - Köszönet minden percért!

Yellow Flicker Beat - Az éhezők viadala: A kiválasztott (I. rész)
Nem történhetett jobb dolog ezzel a filmmel, minthogy Lorde énekli a betétdalát. Rajongója se az énekesnőnek, se a sorozatnak nem vagyok, de a párosítás most telitalálat volt szerintem. Meghallgatva az Oscarra esélyes 8-10 dalt, ez és a Lost stars kimagaslik a mezőnyből.

Please Mr. Kennedy - Llewyn Davis világa
Kész. Egyszerűen fenomenális. Amit Justin Timberlake, Oscar Isaac és Adam Driver előadnak, arra nehéz szavakat találni. A filmhez készült klipben talán még jobban megjelenik a hangulat, a játék... Megunhatatlan számomra. Üde színfoltja a tavalyi évnek.

Lost stars - Szerelemre hangszerelve
Emlegetett. John Carney nagyon tud valamit zenei vonalon, gyakrabban kéne filmet rendeznie. Az Egyszer sikere után most a Szerelemre hangszerelve gyűjtheti be az újabb elismeréseket.

Song of the sea - A tenger dala
Rettentően sajnálom, amiért csak ilyen gyenge minőségben tudom megmutatni, sokkal többet érdemelne ez a gyöngyszem, mely 2014 tán legnagyobb filmes élményéhez juttatott. Varázslatos dal, varázslatos mese. Ki tudja, mikor érünk meg rá, hogy Tomm Moore egyik filmjét a magyar mozikban láthassa a közönség... addig maradnak a fesztiválok. Amint megjön egy normális verzió, kinevezem az év legjobbjának. Hála az énekesnőnek - Nolwenn Leroy-nak is! 


1 megjegyzés:

  1. Én a Yellow Flicker Beat mellett a The Hanging Treet is rongyosra hallgatt(att*)am.

    *errről az ősök tudnának mesélni...

    VálaszTörlés

BEST OF 2018 - FILMEK / FILMS

63.  Szupercella 2: Hades 62.  Szűzőrség 61.  Karácsonyi fény 60.  Tűzgyűrű 2 - Lázadás 59.  Predator - A ragadozó 58.  A víz érin...