2011. január 8., szombat

Gabriella Ferri nélkül az élet


Pedig ez is biztos nagy művészet.






Objektíven: Drámai történet szerelemről, bezárt ajtókról, arctalan tolvajról, sérült gólyáról, elveszett laptopról és virtuális prostituáltakról.

Szubjektíven: Éljenek az Észt Filmnapok és az észt filmesek! Nem sok jut el az északi ország mozgóképes terméséből kis hazánkba, így ami eljut, azt megbecsülni illik. A Gabriella Ferrari nélkül az élet érdekes kísérlet lenne mind műfaji, mint vizuális szempontból, de már az ókori nagy gondolkodók óta tudjuk, hogy ami nem kelti fel maga iránt az érdeklődést, amit művészkedésnek vagy erőfitogtatásnak érzünk csupán, azt talán inkább hagyjuk is. Így voltam én a Parn-testvérek alkotásával, melyben látni ugyan fantáziát, kreativitást, ötletet, de az egész most valahogy érdektelen maradt számomra, néhol túljátszottnak, néhol túlságosan elvontnak éreztem. Kár érte, de azért nem ment el a kedvem az északi filmektől!

Kiknek ajánlom?
Észtország filmjei iránt érdeklődők ide! Akinek tetszettek az eddigi Parn-filmek, az se hagyja ki. Másnak annyira nem ajánlanám.

Értékelésem: 45%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2023 - MOVIES / A legjobb filmek

73. A szörny 72. Asterix és Obelix: A Középső Birodalom 71. Megtorlás   70. Transformers: A fenevadak kora 69. The Electro-Rocker 68. Barátn...