2010. szeptember 30., csütörtök

Cimborák - Hegyen-völgyön


"Ezt a filmet 3-99 éves gyermekek számára ajánljuk" pagony.hu







Objektíven: A nagysikerű első rész után, a három jó barát újabb kalandjain izgulhatnak kicsik és nagyok. Ebben a részben a főszereplők (Fickó és Pletyka) mellett más állatok is megjelennek, többet között hiúz, vadmacska, mókus, mosómedve és egy afrikai gepárd.

Szubjektíven: "A rendező nemcsak az állatok világát ismeri tökéletesen, hanem a filmművészetnek is kitűnő mestere. Nagyszerű érzékkel teremt feszültséget, alkalmazza a szakma minden fogását. Fickó és Pletyka színésznek is nagyszerű. Miközben "végrehajtják" a rendezői instrukciókat, lelkiállapotokat is képesek tükrözni. Tudnak "szomorkodni", "nevetni", "beszélni"..." - ebben áll ennek a filmnek nagyszerűsége, mely egyaránt mondható természetfilmnek, kalandfilmnek, családi filmnek, játékfilmnek, dokumentarista jellegű alkotásnak. Széles palettát járunk be 100 perc alatt, miközben csodálatos tájak, izgalmas kalandok váltakoznak. Homoki Nagy István nevére ideje lenne jobban figyelnünk. Sok család polcán ott látom műveit, de annál kevesebbszer tapasztalom, hogy hozzá is nyúlnánk. Pedig ha egyszer valaki beletekint a Cimborák sorozatba, azért nem lesz képes rögtön újabb DVD-t betenni a lejátszóba, mert azonnal a szabadba, a természetbe kívánkozik családostul. A Gyöngyvirágtól lombhullásig című klasszikus természetfilm után itt az újabb feltérképeznivaló kis hazánk gazdag filmterméséből.

Kiknek ajánlom?
A Pagony és a MoKép ajánlatát én sem tudom felülmúlni. 3-tól 99 éves korig ajánlott film.

Értékelésem: 85%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2023 - MOVIES / A legjobb filmek

73. A szörny 72. Asterix és Obelix: A Középső Birodalom 71. Megtorlás   70. Transformers: A fenevadak kora 69. The Electro-Rocker 68. Barátn...