2024. január 1., hétfő

UPCOMING - A legjobban várt filmek listája - 2024

TOP 10 film, ezeket várom a legjobban idén. A hagyományokhoz híven olyan filmek nem kerülhettek fel a listára, amelyek már korábbi összefoglalók alkalmával szerepeltek. Elméletileg készül a Passió folytatása, harmadszor is virulni fog a fityula az Apáca show-ban, és fogalmam sincs, hogy miért várnak vele ennyit, de készül a Kung Fury második eresztése is. Terrence Malick pedig a maga ráérős tempójában egyengeti a következő Jézus-filmet, ha pár éven belül látjuk, én már boldog leszek. Addig is, álljon itt az a tíz film, amelynek mozis bemutatóját legjobban várom idén. A harmadik Pókember vagy Eggers újabb agymenése valószínűleg átcsúsznak jövőre, azok egy következő listán szerepelnek majd.  

10. Furiosa: Történet a Mad Maxből
Ha hozza A harag útja színvonalát, nincs mitől tartanunk. A szereplőgárda ugyanakkor számomra kicsit necces, és nem, nem Anya Taylor-Joy miatt aggódom. 
Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=XJMuhwVlca4

9. Joker: Kétszemélyes téboly
Itt is egy nagy előd nyomdokain kell majd maradandót alkotni, ráadásul egy egészen különleges műfaji kavalkád kíséretében! Megosztó lesz, mint az első rész.

8. Gladiátor 2.
Talán írnom sem kell, hogy újabb második epizóddal van dolgunk. Itt egy 5 Oscar-díjat nyert film taposta ki az utat. Ridley Scott ráadásul régóta adós egy igazán jó filmmel. Bízzunk benne, hogy novemberre összeszedi magát!

7. Horizon
Itt hivatalosan nincs előzményfilm, de kiben ne sejlene fel A farkasokkal táncoló vagy a Yellowstone. Nagyon amerikainak tűnik a cucc, de ha annyira lesz az, mint Costner első vadnyugati kalandozása volt, akkor nyugodt szívvel fizetek be rá.

6. A Gyűrűk Ura: A Rohirrim háborúja
A The War of the Rohirrim 183 évvel A Gyűrűk Ura: A két torony eseményei előtt játszódik majd, és Pörölykezű Helm, Rohan legendás királyának történetét meséli el, akinek meg kell védenie magát egy olyan sereggel szemben, akik ellen szinte lehetetlennek tűnik a győzelem. Legyen már december közepe!

5. A boldogság ügynöke
Zurbó Dorka A monostor gyermekei és a Könnyű leckék után új filmmel jelentkezik? Ezt mindenképp látni kell!
 
4. Mufasa: Az oroszlánkirály
A 2019-es film eléggé elvette a kedvemet az újabb feldolgozásoktól, főleg az ún. "élőszereplős" verzióktól, de az alapmű iránti rajongásom nem teszi lehetővé, hogy ezt kihagyjam.

3. Agymanók 2.
Toy Story 4 ide, Coco oda, a 2010-es években az Agymanók ment a legnagyobbat a Pixar-filmek közül. Az a minimum, hogy dobogón van a folytatása a legjobban várt filmek listáján!
 
2. Freud: Az utolsó pszichoanalízis
Sigmund Freud és C. S. Lewis filozófiai és morális kérdésekről beszélgetnek? Ez még akkor is toplistás, ha az első hírek szerint maga a film nem lett annyira jó. Én nagyon várom! Ilyen színészlegendákkal meg pláne!

1. The Magnificent Life of Marcel Pagnol
Létezik nálam a Hayao Miyazaki - Tomm Moore - Sylvain Chomet animációs mesterhármas. Bármelyikük készít filmet, akkor nagy eséllyel abban az évben bérelt helye van a listám első helyén. S bár Chomet alkotását a hírek szerint (megint) elnapolták, én nagyon bízom benne, hogy mielőbb gyöngyvásznon láthatjuk majd Az illuzionista és a Belleville randevú rendezőjének új filmjét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2023 - MOVIES / A legjobb filmek

73. A szörny 72. Asterix és Obelix: A Középső Birodalom 71. Megtorlás   70. Transformers: A fenevadak kora 69. The Electro-Rocker 68. Barátn...