2023. január 1., vasárnap

UPCOMING - A legjobban várt filmek listája - 2023

TOP 10 film, amit a legjobban várok idén. Szokásomhoz híven olyan filmek nem kerülhettek fel, amelyek már korábbi összefoglalók alkalmával szerepeltek. Így például Terrence Malick Jézus-filmjét, Scorsese megfojtott virágait, Chazelle Babylonját továbbra is várom, de már ott voltak a tavalyi listán. Mel Gibson Passiójának folytatásáról meg pláne nem merek írni. Tudja egyáltalán valaki, hogy az a film tényleg készül vagy Mel barátunk csak ígérgeti? Ugyanígy vagyok a Kung Fury második részével. Ti milyen filmeket vártok idén? Várom a kommenteket!
10. Oppenheimer
Bizony, ha Chris Nolan filmet készít, az még mindig kiemelkedő esemény. A Tenet után valami hagyományosabb filmélményre számítok. Az előzetes mindenesetre biztató.
9. Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Áldassék Brad Bird neve, amiért "újraindította" a Mission: Impossible-szériát. És köszönet Christopher McQuarrie-nek is, aki azóta tartja a színvonalat. Ez is elég ütősnek néz ki.
8. Barbie
Greta Gerwig legutóbb az év legjobbját szolgáltatta. Ez pedig már ezzel a pár perces kedvcsinálóval zsebre vágott! Ez valami zseniális!!
7. A Fabelman család
Úgy érzem, Spielberg egy igazi csemegét készített elő a mozirajongóknak. Én már alig várom, hogy belekóstoljak!
6. Minden rendben
Sós Bálint Dániel elég nagy fába vágta a fejszéjét így elsőre. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz ki belőle!
5. A sziget szellemei
Ha kedvelted az In Bruges bérgyilkosait, ha megmozgatott a Három óriásplakát Ebbing határában vagy egyáltalán csak simán kedveled Martin McDonagh stílusát, akkor ezt ki ne hagyd!
3. A kiméra
Csodák, A szent és a farkas... Alice Rohrwacher a Cannes-i Filmfesztiválra ígérte trilógiájának záródarabját. Azért várom és tartom különlegesnek az ő munkásságát, mert vallásos, transzcendens témákhoz teljesen világi, profán oldalról közelít. A végeredmény pedig (eddig) mindig elképesztően érdekes volt. Bízom benne, hogy most sem kell majd csalódnunk.
2. Elrabolták
Miután Spielberg kiszállt a buliból, Marco Bellochio-nál landolt a megfilmesítés. Talán jobban is járunk, ha ezt az olaszok "házon belül" oldják meg. A sztori mindenesetre elképesztő izgalmas. Öt éve írtam ezt a cikket az akkor még erősen kétséges filmtervről. Most úgy tűnik, mégis megvalósul. Én mindenesetre várom!
1. A fiú és a szürke gém
Van még kérdés? A Mester ismét visszatér! Legyen már július!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2023 - MOVIES / A legjobb filmek

73. A szörny 72. Asterix és Obelix: A Középső Birodalom 71. Megtorlás   70. Transformers: A fenevadak kora 69. The Electro-Rocker 68. Barátn...