2022. január 9., vasárnap

UPCOMING - 2022

TOP 10 film, amit a legjobban várok idén. Olyan filmek nem kerülhettek fel, amelyek már korábbi összefoglalók alkalmával szerepeltek. Így Terrence Malick Jézus-filmje, Tornatore dokumentumfilmje Ennio Morriconéról vagy a februárban (talán) már érkező Halál a Níluson nincsenek a listán, persze ettől még továbbra is nagyon várom őket. Nem szerepel továbbá a Passió: Feltámadás sem, amit hiába ígérnek most már évek óta, szinte biztosan nem kerül még mozikba idén, ahogy a lista több szereplőjénél is mutatkoznak kérdőjelek.

Lássuk!
10. Kung Fury 2
Filmes berkekben nagyot szólt David Sandberg rajongói rövidfilmje. És ha hét évet várt a második résszel, nagyon remélem, hogy nem szúrja el. Én szerettem az elsőt, a 2015-ös esztendő egyik nagy meglepetése volt.
9. Avatar 2
Mikorra is ígérte ezt meg James Cameron? 2014 decemberére? Az se tegnap volt. Azóta csak húzza-halasztja. Én nagyon bízom benne, hogy idén végre láthatjuk majd.
8. Apáca show 3.
Igen, elméletileg lesz egy ilyen idén. Legalábbis nagyon ígérik. Aztán, hogy sikerül-e tartani a decemberi határidőt, az erősen kétséges. Én nagyon bírtam, főleg az elsőt. Kíváncsian várom, miként fogják trilógiává bővíteni Whoopi sztoriját. Ismét virul a fityula!
7. Megfojtott virágok
Ha Martin Scorsese új filmet készít, arra mindenképp oda kell figyelni! Ráadásul most az 1920-as évek Amerikájába kalauzol majd, ami kiváltképp izgalmasnak tűnik!
6. Babylon
Damien Chazelle. A La La Land rendezőjének neve számomra garancia arra, hogy ezt a filmet moziban kell majd megnéznem. A Babylon történetéről egyelőre annyit tudni, hogy a hangosfilm térhódításának korszakában fog játszódni, a tervek szerint pedig keverednek majd benne a való élet eseményei mindenféle kitalált karakterekkel és történésekkel.
5. Belfast
Az Oscar-szezon csúcspontjára időzíti a hazai forgalmazó a Belfast bemutatóját, ami az előzetest és a 7 Golden Globe-jelölést látva nem is csoda!
4. Az északi
Eggers bombaformában. A boszorkány és A világítótorony után újabb döbbenetes élményre van kilátás! Kizárólag moziban!
3. A hős
Már csak pár napot kell várni Asghar Farhadi új filmjére. Hat éve az esztendő legjobbját szállította (Forushande), nagyon kíváncsi vagyok, most mire jut!
2. Licorice Pizza
Coming of age mozi a '70-es évekből? Ráadásul Paul Thomas Anderson rendezi? Mostazonnal!!!!
1. Lightyear
Tudom, unalmas, de ha a Pixar jön és egy Toy Story-spinoffal nyomulnak, az nálam simán elég a lista első helyére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2023 - MOVIES / A legjobb filmek

73. A szörny 72. Asterix és Obelix: A Középső Birodalom 71. Megtorlás   70. Transformers: A fenevadak kora 69. The Electro-Rocker 68. Barátn...