2015. július 4., szombat

Mad Max: A harag útja

Objektíven: A bolygó legtávolabbi vidékén, végeláthatatlan sivatagban küzd a meggyötört emberiség a túlélésért. Akad két renegát, akik talán rendet tehetnek ebben az őrült világban: a családja halálát követően lelki békét kereső Max, aki a szavak helyett a tettekben hisz, illetve a szintén harcedzett Furiosa, aki a további élet lehetőségét abban látja, ha nekivág a sivatagnak és megkeresi gyermekkori otthonát.

Szubjektíven: Fogalmam sincs mikor láttam utoljára ennyire jó akciófilmet. Körülbelül egy évtizedet kell visszaugranom az időben, hogy hasonló kaliberű alkotásra leljek filmes naplómban. Az akció tehát kolosszális. Gyakorlatilag egyetlen (három részre osztott) százhúsz perces akciójelenetet nézünk, ami kreativitásában, koreográfiájában a műfaj legnagyobbjaihoz zárkózik fel. Nincs nagyon mit hozzátenni, aki kedveli a Mad Max világát, az remekül fog szórakozni. Ami hiányosságot magam részéről felrovok a készítőknek, az másból fakad. Alapvetően bírom, ha tartalmat akarnak belenyomni az ilyen filmekbe is, ezért a megváltás/visszatérés/fordulat kombináció sem zavart. A végét picit sutának éreztem és nekem valahogy hiányzott a világ kidolgozottsága. John Seale-nél ugyan senki sem tud jobban sivatagot fényképezni, ez tény, de az országutak "szagára", a benzinkutak és a városok kevésbé steril bemutatására is kíváncsi lettem volna. Hiányzott nekem pl. a V8 tétje... apróságok, amik sokat dobhattak volna. Az előző Mad Max filmek nem csupán a vizualitásban bíztak, ha drámát kellett csinálni.

Értékelés: 80%Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2018 - FILMEK / FILMS

63.  Szupercella 2: Hades 62.  Szűzőrség 61.  Karácsonyi fény 60.  Tűzgyűrű 2 - Lázadás 59.  Predator - A ragadozó 58.  A víz érin...