2015. április 27., hétfő

Blackhat

Objektív: Egy férfit kiengednek a börtönből, hogy segítsen az amerikai és kínai hatóságoknak egy titokzatos kiberbűnöző elfogásában.

Szubjektív: Nem tudni, mostanában milyen füvet szív Michael Mann, de köszönjük, nem kérünk belőle. Legújabb filmje leginkább két részre osztható. Amikor Mann lövöldözést rendez és amikor nem. Amikor lövöldözés van, elégedetten csettintünk a nézőtéren. Ennek dirigálását még mindig senki sem csinálja jobban nála. Csak a film többi része... A félresikerült kérdésfeltevések a kiberterrorizmus kapcsán, a szerelmi szál, ami ezekkel a párbeszédekkel inkább röhejes, mintsem drámai és az egész film erőtlensége. Pedig nem rossz téma ez, csak értő kezű stábtagok kellenek hozzá. Olyan alkotás a Blackhat, melyet évek múlva úgy emlegetünk majd, hogy: ja, azt is Mann rendezte? Kár. Helyenként látszik, hogy tehetséges a fickó, egyszer meg lehet nézni, de azon nyomban is el felejtjük.


Értékelés: 45%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

BEST OF 2018 - FILMEK / FILMS

63.  Szupercella 2: Hades 62.  Szűzőrség 61.  Karácsonyi fény 60.  Tűzgyűrű 2 - Lázadás 59.  Predator - A ragadozó 58.  A víz érin...